Renty je podjetje, ki se ukvarja s izposojo avtomobilov.
Na slovenskem trgu so dobro stacionirani in med ljudmi dokaj poznani. V njihovi floti imajo več kot 100 avtomobilov.

Cilj sodelovanja

 • Izboljšati Instagram nastop
 • Grajenje baze potencialnih strank in zvestih sledilcev
 • Redna in dobra prisotnost na omrežju
 • Vzpostaviti nov komunikacijski kanal
 • Povečati obiskanost spletne strani
 • Pred sodelovanjem

  Stranka je pred našim sodelovanjem imela več težav s pridobivanjem pravih sledilcev, kateri bi lahko bili potencialne stranke. Problem je bilo tudi kreiranje zanimive vsebine, katera bi spodbudila odziv sledilcev. Niso znali predstaviti svojih dobrih storitev tako dobro, kot v resnici so.

  Kljub temu, da veliko delajo v B2B segmentu, so ga želeli še bolj izkoristiti. Z večjo bazo potencialnih strank in obiskanostjo spletne strani so želeli svojo storitev prodati končnemu uporabniku – najemniku vozila.

  Grajenje baze sledilcev

  Skupaj smo se odločili, da bi se osredotočili na socialno omrežje Instagram, kjer bi njihovo ciljno publiko najlažje dosegli.
  Ob prevzemu njihovega profila, so imeli le 70 sledilcev in zelo majhen ‘’engagement rate’’ oziroma odziv na objavo. Se pravi, da so sledilci redko reagirali na vsebino, katero je podjetje Renty objavljalo.

  Ker je bil cilj našega sodelovanja povečati število sledilcev, oziroma ljudi, ki bi jih njihova storitev lahko zanimala, je bilo treba biti na tem omrežju aktiven in objavljati dobro vsebino, ki bo izposojo avtomobilov naredila še zanimivejšo.

  Demografija sledilcev

  Če smo v nadaljevanju želeli pričeti s plačljivimi oglasi, smo morali imeti dobro podlago. Torej veliko bazo potencialnih strank, na osnovi katere smo kreirali nove ciljne publike in dober nastop na socialnih omrežjih. Baza sledilcev nam je pomagala določiti profil potencialne stranke.

  Story objave

  Poleg dnevnih objav pa smo se posvetili tudi rednemu objavljanju ‘’storyjev’’, ki naredijo profil aktualen, za sledilce zanimivejši in bolj interaktiven. Poleg vsega pa so ‘’storyji’’ bolj gledani kot navadne objave. Story smo delali tako, da smo lahko sledilce vanj vključili, z raznimi anketami, mnenji,…..

  Plačljivo oglaševanje

  Ko smo že imeli bazo sledilcev, ki je ustrezala kriterijem potencialne stranke in je bil nastop na socialnem omrežju dober, smo se lotili kreiranja plačljivih oglasov.

  Za stranko smo kreirali Facebook Ad account, ki je za postavitev oglasov nujno potreben. Kreirali smo več ciljnih publik, na podlagi profila sledilcev, na podlagi interesov ljudi in na podlagi lokacije. Njihova potencialna stranka je lahko družina, ki pride na počitnice v Slovenijo, lahko je Erasmus študent, ki študira v Ljubljani, ali pa prebivalec Slovenije, ki si za vikend oddih privošči novejši avto. Glede na to smo, kreirali tudi več ciljnih publik.

  Plačljivo oglaševanje

  Vsebino za oglase smo določili glede na to, na kakšno vsebino so se sledilci najbolj odzivali.

  V naslednjem koraku smo testirali na kakšen tekst se ljudje najbolj odzivajo in s pomočjo vseh analiz prišli do končnega oglasa. Ta je oglaševal akcijo za vikend najem določenega vozila. Tako smo z optimizacijo oglasov, dnevno na spletno stran pridobili več kot
  320 potencialnih strank, en klik na stran pa je našega naročnika stal le 0,05 €.

  Instagram številke

  + 7685
  Število novih sledilcev

  + 1232
  Tedenski obisk profila

  + 8%
  Stopnja interkacije

  + 2320
  Doseg objave